Digital magazine: Liif
Digital magazine: Liif
Digital magazine: Liif
Digital magazine: Liif
Digital magazine: Liif
Digital magazine: Liif
Digital magazine: Liif

Digital magazine

1 nov 2015 digitalmagazine, automatedlayout, template, publishing

Liif: Digital magazine publishing system

Magasiner der skal være digitale, bliver oftest betragtet som magasiner på papir. Der bruges måske digitale features såsom video, lyd og animationer, men magasinet bliver stadigt designet til et fast format – som sider til en enkelt skærmstørrelse. De bliver ofte også udviklet til et indkapslet filformat og distribueret i proprietære udgivelsessystemer. Websites bliver designet til at passe mange forskellige systemer og skærmstørrelser, men det gælder ikke rigtigt digitale magasiner.

Test Liif templates

Tanken bag Liif-projektet er at skabe magasin­design, der ikke er ét bestemt design, men en type design. Maga­sinet skal tilpasse sig læserens skærm, ikke bare ved at skalere sig, men ved hjælp af en intelligent (og delvist automatiseret) omstrukturering af indholdet. Samtidigt må det gerne tilbyde fornemmelsen af traditionelle magasinkvaliteter i hænderne på læseren. Magasinet bør være i et format som ikke kræver konstant zooming og panorering.

Ved at udnytte det browserbaserede internet kan man let at udgive magasiner som ikke er afhængige af et omkostningstungt udgivelsesapparat – ovenikøbet uden den risiko for at blive ramt af forskellige former for censurering som man har set ske i forbindelse med apps.